Poster Alice in Wonderland (Alice în Ţara Minunilor)

Alice in Wonderland online subtitrat (2010) Alice în Ţara Minunilor

Țară: SUA

Gen: Aventură, Familie, Fantastic

Durată: 1 oră și 48 minute

Notă IMDb: 6.5/10. A câștigat 2 premii Oscar. Alte 20 premii și 43 nominalizări.

Sinopsis Alice in Wonderland online

Alice are 19 ani şi se află la o petrecere unde află că urmează să fie cerută în căsătorie de un bărbat bogat. Fata fuge şi, prin vizuina Iepurelui Alb, cade în Ţara Minunilor, un loc pe care ştie că l-a vizitat cu ani în urmă, doar că nu-şi mai aduce deloc aminte de el. Iepurele Alb spune că s-a întors după Alice pentru că ea este singura în stare să-l ucidă pe Jabberwock, monstrul care apără regatul Reginei de Inimă-roşie. Va reuşi Alice să salveze Ţara Minunilor şi să se întoarcă în lumea reală?

Dupa “Edward Maini-de-foarfece”, “Charlie si Fabrica de Ciocolata”, “Legenda calaretului fara cap” sau “Sweeney Todd”, regizorul Tim Burton si Johnny Depp fac din nou echipa intr-una din cele mai excentrice productii Disney, “Alice in Tara Minunilor”. Interpretarea unica a povestii, distributia impresionanta si efectele nemaivazute sunt tot atatea motive de incantare pentru cinefili.

Inspirat din volumele “Aventurile lui Alice in Tara Minunilor” si “Aventuri in Tara Oglinzii” ale lui Lewis Caroll, filmul “Alice in Wonderland” demonteaza tot ceea ce stiam – sau credeam ca stim – despre cunoscuta poveste, pentru a o recrea intr-un stil nou, pe cat de excentric, pe atat de captivant, purtand amprenta lui Tim Burton si a scenaristei Linda Woolverton (care a mai lucrat la “Beauty and the Beast”, “The Lion King”, “Mulan” etc.).

De cand n-am mai citit povestea, Alice (interpretata aici de Mia Wasikowska) a mai crescut: o regasim domnisoara in toata regula, promisa spre maritis unui nobil bogat, dar plictisitor. Pe cand se plimba in gradina, tanara il revede – ati ghicit! – pe celebrul iepure cu jacheta si ceas de buzunar (voce Michael Sheen). Urmarindu-l prin vizuina, ajunge in Underland / Tara Minunilor, de care, insa, nu-si mai aminteste. Acolo ii revedem, cum ne asteptam, pe Iepurele de Martie, Palarierul cel Nebun (Johnny Depp, a carui fantastica putere de metamorfozare ne surprinde din nou), pisica Cheshire (voce Stephen Fry), omida albastra Absolem (voce Alan Rickman) si alaiul de carti de joc – supusii temutei Regine de Cupa (Helena Bonham Carter), care repeta cu acelasi entuziasm, bineinteles, “Sa li se taie capul!”. Dupa bunul ei obicei, Alice creste si se micsoreaza, incearca prajituri si licori magice si se strecoara prin toate usile pe care le descopera.

Totusi, nimic nu seamana cu ceea ce ne aminteam din poveste. Personajele s-au schimbat si atmosfera este tulburatoare in Tara Minunilor de cand Regina de Cupa a uzurpat tronul surorii ei, Regina Alba (Anne Hathaway). Supusii vor sa scape de tirania Reginei de Cupa, dar aceasta e aparata cu strasnicie de fiorosul monstru Jabberwock (voce Christopher Lee), care seamana teroare in regat. Iata de ce Iepurele Alb a adus-o pe Alice in Underland: conform unei profetii, ea este singura care-l poate ucide pe Jabberwock. Pana atunci, insa, Alice trebuie sa-l elibereze pe Palarier, capturat de oamenii reginei, si sa-si gaseasca armele pentru o lupta senzationala, pe tabla de sah – o desfasurare surprinzatoare de efecte vizuale avangardiste. Cum se va incheia povestea vedem in “Alice in Wonderland” / “Alice in Tara Minunilor”, una din cele mai ingenioase productii create vreodata.

Alice în Ţara Minunilor se găseşte din 6 iulie 2010 pe Blu-ray şi DVD. Filmul durează 108 minute şi are următoarele materiale-bonus: „Pălărierul Nebun”, „În căutarea lui Alice”, „Realizarea efectelor vizuale din Ţara Minunilor”. Disponibil în hypermarketuri şi în magazinele de specialitate, precum şi pe www.mymovie.ro, la un preţ recomandat de 49,9 lei (DVD) şi 99,9 lei (Blu-ray), Alice în Ţara Minunilor este o producţie Disney distribuită de Audio Visual România.

Filmul se încarcă...

Alice in Wonderland (Alice în Ţara Minunilor) online va începe imediat. Dacă acest mesaj nu dispare, încercați eventual să reîncărcați pagina.

Trailer Alice in Wonderland

Etichete: Alice in Wonderland 2010 online gratis, Alice in Tara Minunilor online subtitrat in romana, subtitrare romana Alice in Wonderland, subtitrare romana Alice in Tara Minunilor, Alice in Tara Minunilor 2010 online gratis, Alice in Wonderland online subtitrat in romana
Comentează

*